Näin sitä lähtee alkuun uusi, elämän mittainen matka, tervetuloa mukaan. 
Lähes jokainen varmasti tietää elokuvan Pieni suklaapuoti, siinä syksyllä puhaltava pohjoistuuli vaatii Viannea muuttamaan ja samalla tavalla syksyinen tuuli vaatii minua, Ellikoota, muuttamaan. Tämä muuttaminen ei toki minun kohdalla tarkoita konkreettista paikkakunnalta toiselle muuttamista, vaan omien tapojen muuttamista. Usein tuntuu, että minulla alkaa uusi vuosi aina syksyllä. Kun viljat on puitu, pellot kynnetty ja yöpakkaset saapuvat, on aika miettiä omaa elämäänsä ja tulevan talven voimavaroja.

Valitettava tosiasia on se, että minun elämäni on kaaoksessa, ei en ole rento ja hälläväliä -tyyppi, kuten moni ystäväni luulee, vaan sisimmässäni käyn jatkuvaa sotaa kaaosta vastaan, valitettavasti laiskuuteni usein voittaa sodan ja asiat jäävät entiselleen. Sen lisäksi, että kotini muistuttaa huonosti hoidettua kirpputoria, on minun aika myöntää julkisesti, että kyllä MINÄ OLEN LIHAVA, ok, kaikkihan sen tietysti näkee livenä, mutta nyt sen tietää myös ne jotka eivät minua näe.

Kuinka sitten meinaan tällä kertaa olla vahvempi kuin laiskuuteni ja saada vihdoinkin elämäni kondikseen? Oikeastaan voisin vastata niinkin tyhjentävästi kuin, "jaa-a hyvä kysymys", mutta vastaan sittenkin näin: tällä kertaa minulla on suunnitelma ;)

Suunnitelma numero 1. 
KonMari, kirja on tilattu ja aion ahmia sen heti kun se saapuu. Mutta kaiken googlettelun jälkeen voin vain kuvitella kuinka ihanalta maritettu kotini tulee näyttämään ja kuinka tyytyväiseksi sitten itseni tunnen. Tähän aiheeseen aion palata tarkemmin sitten kun olen saanut kirjan luettua.

Suunnitelma numero 2.
Laihdutus. No tämähän on ollut suunnitelmissani jo useamman vuoden, vielä en ole siinä onnistunut, mutta nyt on kyllä tavoitteet ja palkinnot kohdillaan. Vuosi aikaa ja tavoite on pudottaa 20 kiloa, jos tässä onnistun odottaa minua HIHS (Helsinki International Horse Show) ja sen päälle kunnon hotelliyö helsingissä, vaatimuksenani on huone jossa on kylpyamme, vaatimatonta, mutta minulle iso juttu. 

Vaikka tavoite ja palkinto onkin näin hienosti suunniteltu on itse laihdutus vielä suunnittelematta, sillä en haluaisi ryhtyä vain vähentämään kaloreita, vaan enemmänkin haluaisin löytää sellaisen ruokavalion jossa voin oikeasti hyvin. Liikuntaa olenkin pikkuhiljaa lisäillyt elämääni ja useamman vuoden harrastus tauko on loppunut ja olen suunnannut kiinnostukseni tanssin pariin, nyt minua liikuttaa kuntobaletti ja zumba.

Niin ja nyt kaikki tämän lukeneet miettivät, että kuka hitto tämä oikein on ja siihen voin vain sanoa, Ellikoo, yhden miehen vaimo ja kahden prinsessan äiti.